Rodziny ptaków

Western Sandpiper - wprowadzenie

Pin
Send
Share
Send
Send


Na swoim lęgowisku brodziec zachodni zjada głównie muchy i chrząszcze, a także inne owady, pająki i małe skorupiaki. W czasie migracji i zimą zależy to od diety! Na obszarach przybrzeżnych zjada skorupiaki, małe mięczaki, robaki morskie i owady.

Western Sandpiper

Małe ptaki nadbrzeżne należą do kategorii „Pipsy”. Dłuższy niż wysoki, na wpół pokryty brodzikiem, z opadającymi dziobami, większymi głowami i cięższymi z przodu kształtami. Latem ramiona, policzki i korony mają bogate, szorstkie odcienie. Zima jest bladoszara powyżej.

Często duże krzewy na przybrzeżnych błotnistych terenach i plażach występują częściej w zachodnich Stanach Zjednoczonych niż na wschodzie. Zima w Ameryce nie przypomina częściowo spokrewnionych brodźców; Występuje również na wybrzeżu Ameryki Południowej.

Ptak należy do gatunków europejskich i azjatyckich, ale w Stanach Zjednoczonych jest blisko związany z podobnie wyglądającymi brodźcami. Bodzik to imigrant, ale przez cały rok ma takie samo siedlisko. Na dużych wysokościach można je przetrwać wzdłuż rzek, stawów lub jezior.

Zachodnie brodźce stanowią większość gniazd na Alasce i migrują wzdłuż większości wybrzeża Pacyfiku, ale wiele z nich dociera do wybrzeża Atlantyku jesienią i pozostaje do zimy.

Park wodny Crystal Springs Family jest sponsorem i gospodarzem zespołu pływackiego Sandpiper. Zespół trenuje i bierze udział w zawodach w Crystal Springs i innych klubach pływackich w hrabstwach Middlesex, Somerset i Union od połowy czerwca do 31 lipca. Pływacy w wieku od 5 do 18 lat są mile widziani.

Każdy ptak przybrzeżny w którymkolwiek z sanderlingów ma długą zimę. Występują zimą, od około 50 stopni szerokości geograficznej północnej do około 50 stopni szerokości geograficznej południowej, wzdłuż wszystkich oceanów i wybrzeży wzdłuż wybrzeża morskiego i tropikalnego.

Obejrzyj wideo: Basic Shorebird Identification w. Kenn Kaufman (Styczeń 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send