Rodziny ptaków

Wędrujący Albatros - Habitat | Rozmiar | Dieta | Fakty | Rozpiętość skrzydeł

Pin
Send
Share
Send
Send


Wędrowny Albatros to duży ptak morski, który został sklasyfikowany w rodzinie Diomedeidae. Albatros jest uznawany za największego ptaka latającego i ma najdłuższą rozpiętość skrzydeł spośród wszystkich istniejących ptaków. Gatunki albatrosów wędrujących to największe gatunki albatrosów.

Największy latający ptak świata

Te ptaki morskie są powszechnie spotykane na północnym Pacyfiku i na Oceanie Południowym. Pomimo istnienia skamieniałości w regionie północnoatlantyckim albatros był na tym obszarze od dawna nieobecny. Najbardziej uderzającą cechą tego ptaka jest jego zdolność unoszenia się w powietrzu, nawet przy wietrznej pogodzie. W rzeczywistości mogą one być bardziej w powietrzu przez dłuższy czas bez grzechoczących skrzydeł; Jednak gdy pogoda jest spokojna, albatros może utrudniać ptakom posiadanie kości powietrznych. Dlatego ptaki te wolą pozostać nad powierzchnią wody.

Wiadomo, że ptaki albatrosów żywią się głównie kałamarnicami. Obserwuje się również, że podążają za statkami, aby nakarmić śmieci. Według raportu Międzynarodowej Unii Ochrony Przyrody (IUCN) istnieją 22 gatunki ptaków albatrosów. Według tego raportu gatunki albatrosów są całkowicie zagrożone. Trzy z tych gatunków są wymienione jako krytycznie zagrożone, pięć z nich jest zagrożonych wyginięciem, siedem z tych gatunków zostało sklasyfikowanych jako prawie zagrożone, a pozostałych siedem jest zagrożonych wyginięciem.

Albatros kroczący (Diomidia exculus) jest największym członkiem rodziny albatrosów. Oprócz tego, że jest największym gatunkiem albatrosa, ptak ten został sklasyfikowany jako jeden z największych ptaków na świecie. Największe skrzydło tego ptaka ma od 8,23 do 11,8 stopy

Jest to gatunek ptaków, który naukowcy intensywnie badali. Naukowcy uważają, że przyszłe drony mogą latać głęboko w powietrze ze względu na ich zdolność do unoszenia się w powietrzu bez skakania skrzydeł. Ptaki te wędrują po południowym oceanie trzy razy w roku.

Występują głównie na półwyspie Kaikoura w Nowej Zelandii, na wyspach Macquarie na Tasmanii, na Wyspach Księcia Edwarda w Afryce Południowej oraz na wyspach chorwackich, zarówno na terytoriach francuskich, jak i francuskich na południowym Oceanie Indyjskim.

Obracający się albatros, albatros śnieżny, albatros białoskrzydły lub gwinea (Diomidia exculus) to duży ptak morski z rodziny Diomedeae, pasma okołobiegunowego na Oceanie Południowym. Był to ostatni opisany gatunek albatrosa i od dawna uważany jest za równy gatunek albatrosa Tristan i albatrosa antypodyjskiego.

Biorąc pod uwagę, że niektórzy autorzy nadal uwzględniają wszystkie podgatunki tego samego gatunku, SA ma propozycję w tabeli SSC, aby podzielić ten gatunek, a BirdLife International już go podzielił. Wraz z albatrosem amsterdamskim tworzy kompleks rotujących gatunków albatrosów. Albatros, jeden z dwóch największych przedstawicieli rodzaju Diomeidia (albatrosis), przypomina wielkością południowego albatrosa królewskiego.

Jest to jeden z największych ptaków na świecie i ma najbardziej znane skrzydła ze wszystkich żyjących ptaków i jest jednym z najbardziej znanych i przebadanych gatunków ptaków na świecie. Jest to ptak znajdujący się w dużej odległości. Wiadomo, że niektóre osobniki wędrowne albatrosy pokonują ponad 125 000 kilometrów (000 000 mil) trzy razy w roku na Oceanie Południowym.

Gatunki te spędzają znaczną część swojego życia w samolotach. Całkowita odległość przebyta przez te ptaki jest nieco trudna do obliczenia; Jednak odnotowano, że ptak przebył około 600 km w ciągu dwunastu dni.

Średnia długość życia ptaków tego gatunku może wynosić około pięćdziesięciu lat. Wiadomo, że rotujące ptaki albatrosów rozmnażają się co dwa lata. Wspólnym obszarem lęgowym są wyspy subantarktyczne.

W fazie rozwoju za opiekę nad psem odpowiadają oboje rodzice. Na tym etapie oboje rodzice gniazdują, podczas gdy drugi siedzi w poszukiwaniu pożywienia, ale po pewnym czasie oboje rodzice wychodzą na poszukiwanie pożywienia i wracają do domu w regularnych odstępach czasu. Ptaki te są głównie znane z żerowania na skorupiakach, głowonogach i małych rybach.

Opis

Wędrowny albatros ma najdłuższe skrzydła ze wszystkich żyjących ptaków, na ogół mierzy 5,7 metra (5 stóp 2 cale) od 2,5 do 1,5 metra (5 stóp 3 do 6 stóp cali) na południowej Wyspie Ptasiej. Mierząc średnio 3 metry (9 stóp 10 cali), 123 ptaki żyją u wybrzeży Malabaru w kolonii w stanie Georgia i Nowej Południowej Walii.

Na wyspach Crozet średnia rozpiętość skrzydeł dorosłych wynosi średnio 3,05 m (10 stóp 0 cali). Najdłuższe prawe zweryfikowane przykłady miały około 3,7 metra (12 stóp 2 cale). Podaje się jeszcze większy przykład, mierzący 4,22 m (13 stóp 10 cali) i 5,3 m (17 stóp 5 cali) z dwoma gigantycznymi długościami, ale te raporty nie zostały zweryfikowane. Ze względu na skrzydła jest nieco krótszy niż samice, o długości ciała około 107 do 135 cm (3 stopy 6 do 4 stóp 5 cali), bez możliwości przebywania w powietrzu przez kilka godzin bez skręcanie skrzydeł (każda kropla przesuwa się 22 m na metr).

Dorośli mogą ważyć 5,9 do 12,7 kg (13 do 28 funtów), chociaż większość waży 6,35 do 11,91 kg (14,0 do 26,3 funtów). Na wyspie Macquarie trzech mężczyzn ważyło średnio 8,4 kg (19 funtów), a trzy kobiety - 6,2 kg (14 funtów). Na wyspach Crozet mężczyźni średnio 5,7 kg (20,5 funta), a kobiety średnio 5 kg (5,3 funta). Jednak średnia dla 10 nieusprawiedliwionych dorosłych w Crozet wynosi 9,6 kg (21 funtów). W Georgii Południowej 42 mężczyzn miało średnio 8,5 kg (20,5 funta), a 5 kobiet miało średnio 2,27 kg (1,0,0 funta).

Podczas pierwszego lotu odnotowano nieznane ptaki ważące 16,1 kg (35 funtów) (w tym momencie mogą nadal mieć rezerwy tłuszczu, które będą nadal latać podczas lotu). W Georgii Południowej pierwszoroczniacy znaleźli średnio 10,9 kg (24 funty). Albatrosy są mniejsze niż te spoza „śnieżnej” grupy albatrosów wędrownych (dexulans), ale obecnie ogólnie uważa się, że obejmują kilka gatunków. Upierzenie zmienia się wraz z wiekiem, a dzieci zaczynają się od czekoladowego brązu.

Z wiekiem stają się białe. Dorosłe osobniki mają czarno-białe skrzydła z białymi ciałami. Końce i tył skrzydeł mają skrzydła bardziej białe niż u mężczyzn, a kobiety są czarne. Pokazują wyblakłą brzoskwiniową plamkę z boku głowy.

Albatros wędrowny jest najbardziej złożonym gatunkiem albatrosa wędrownego, inne gatunki są bardziej brązowe i czarne na skrzydłach i ciele jako dorosłe osobniki reprodukcyjne, bardzo podobne do niezmienionych albatrosów.

Duży dziób jest różowy, podobnie jak nogi. Mają gruczoł solny, który znajduje się nad kanałami nosowymi i pomaga odróżnić ich ciała, ze względu na dużą ilość wody morskiej, na którą cierpią. Uwalnia z nosa wysoki roztwór soli.

Dystrybucja i zakwaterowanie

Odmiany albatrosów wędrownych na wyspach Georgia Południowa, Crozet, Keroglin, Prince Edward Islands i Macquarie są widoczne przez cały rok na Półwyspie Kaikoura na wschodnim wybrzeżu Nowej Zelandii i rozciągają się od 28 ° do 60 ° południe.

Chodzące albatrosy spędzają większość swojego życia na lataniu, lądując tylko w celu rozmnażania się i karmienia. Odległości pokonywane każdego roku są trudne do zmierzenia, ale ptaka z pasmami zarejestrowano na 6000 km podróży w ciągu dwunastu dni.

Jakie są skrzydła wirującego albatrosa?

11 stóp 6 cali. Wędrowny albatros ma najdłuższe skrzydła ze wszystkich żyjących ptaków, na ogół mierzy 5,7 metra (5 stóp 2 cale) od 2,5 do 1,5 metra (5 stóp 3 do 6 stóp cali) na południowej Wyspie Ptasiej. Mierząc średnio 3 metry (9 stóp 10 cali), 123 ptaki żyją u wybrzeży Malabaru w kolonii w stanie Georgia i Nowej Południowej Walii.

Co je wirujący albatros?

Dieta i karmienie. W ich diecie występują rzadko ryby, głowonogi, meduzy i skorupiaki. Zjadają też pingwiny i padlinę fok. Kozy mogą karmić do 100 kg w okresie odchowu, który trwa do 300 dni.

Jaki jest największy albatros?

Albatros kroczący (Diomidia exculus) jest największym członkiem rodziny albatrosów.

Jak wysoki jest albatros?

Informacje o ruchu Albatrosa - podstawy. Rozpiętość skrzydeł: średnio 3,1 metra (10 stóp 2 cale) i do 3,5 metra, są to największe skrzydła każdego słynnego ptaka, zgłoszone jako większe, ale niezweryfikowane.

Jak daleko leci Albatros przez 5 lat?

Wzrost młodego albatrosa jest bardzo powolny, zwłaszcza u dużych gatunków; Osiągnął upierzenie w locie w ciągu 3 do 10 miesięcy, a następnie spędził następne 5 do 10 lat w oceanie, mijając kilka płam przed dorosłością, zanim partner wylądował. Albatrosis jest długotrwały i może występować u kilku ptaków, które giną ze starości.

Jak długo mogę latać do Albatross bez międzylądowania?

Naukowcy są przekonani, że w końcu wiedzą, jak potężny albatros - plaża zdolna do pokonania 10000 mil podczas jednej podróży i okrążenia świata w ciągu 46 dni - jest w stanie latać bez wydawania prawie żadnej energii.

Jak wygląda obracający się albatros?

Rachunek może różnić się kolorem, ale zwykle jest żółtawo-różowy. Biały ogon jest czasami zanurzony w czerni, a czarny za skrzydłami staje się biały z wiekiem. Młode ptaki osiągają w pełni dorosłe upierzenie, mijając tym samym serię lat, która może trwać nawet do dziewięciu lat.

Jakie są drapieżniki wędrownych albatrosów?

Nie ma drapieżnika dorosłego albatrosa wędrownego. Z drugiej strony na jaja, pisklęta i młode osobniki polują Sethbill i Squua. Oprócz tych dwóch, kilka wprowadzonych zwierząt, takich jak kozy, świnie, szczury, szczury i koty, je szczury i jaja.

Czym są albatrosy, które podróżują po Antarktydzie?

Albatrosy mają najniższe wskaźniki rozrodu spośród wszystkich ptaków. Największe albatrosy, albatrosy rotacyjne (Diomedea exulans), pokonują dystans 10 000 km do wód subtropikalnych i antarktycznych w 10–25 dni.

Czy albatros chodzący jest zagrożony wyginięciem?

Dotknięty (spada populacja)

Jaka jest waga wirującego albatrosa?

7 kg

Zachowanie

Istnieje szeroki wachlarz eksponatów, od krzyków i sissy po granty i blokowanie rachunków. Na korcie rozpościerają skrzydła, zawijają głowy i owijają razem rachunki podczas parzenia. Mogą żyć ponad 50 lat.

Hodowla

Chodzące albatrosy łączą się w pary na całe życie i potomstwo co dwa lata. Hodowla występuje na Wyspach Podantarktycznych i rozpoczyna się na początku listopada. Gniazdo jest kopcem błota i roślinności i jest umieszczone na otwartym grzbiecie w pobliżu morza. We wczesnych stadiach rozwoju kurczaków rodzice gniazdują i inni szukają pożywienia. Po starcie oboje dorośli regularnie szukają pożywienia i obserwują pisklę.

Rozpiętość skrzydeł wędrownego albatrosa w porównaniu do człowieka

Mierzący od 2,51 do 3,7 metra (8 stóp 3 cale do 12 stóp 2 cale) albatros (Diomedea exculans) ma największą rozpiętość skrzydeł ze wszystkich ptaków. Rozpiętość skrzydeł wędrownego albatrosa jest równa prawie dwukrotnemu wzrostowi człowieka o wysokości 6 stóp.

Długość dłoni dorosłego człowieka, od palca do palca, wynosi średnio 178 cm, 68 cali. Rozpiętość skrzydeł wędrującego albatrosa w porównaniu z człowiekiem jest ponad dwukrotnie większa.

Gdy organizm rośnie, jego waga rośnie szybciej niż jego siła. Dlatego przeciętny starszy mężczyzna potrzebuje skrzydeł o długości co najmniej 7,6 metra. To obliczenie nie oznacza nawet, że te skrzydła będą zbyt ciężkie, aby mogły działać samodzielnie.

Sześcian jest zwykle równy 18 cali (457 mm) w oparciu o długość ramienia od łokcia do środkowego palca i jest uważany za odpowiednik 6-ramiennej dłoni lub 2 przęseł. W niektórych starożytnych kulturach miała ona 531 mm długości.

Albatros chodzący jest również jednym z najbardziej odległych ptaków. Wiadomo, że niektóre izolowane albatrosy rotujące pokrywają ocean południowy trzy razy (124 000 km lub więcej, 000 000 mil) rocznie.

Wychowanie

Żywią się nocnymi karmnikami i głowonogami, małymi rybami i skorupiakami i odmawiają pływania po morzu zwierzętom, w takich momentach, że są zjadane w takim nadmiarze, że nie mogą latać w wodzie i bezradnie odpoczywać. Są narażone na odmowę następujących statków. Mogą również wykonywać płytkie nurkowania.

Reprodukcja

Albatros chodzący hodowany corocznie przez kilka lat. Podczas lęgów zajmowali luźne kolonie w izolowanych grupach wysp na Oceanie Południowym. Dają jajko z białymi plamkami, które są kilkoma plamkami i rosną około 10 centymetrów (3,9 cala) wysokości. Składają te jaja między 10 grudnia a 5 stycznia.

Gniazda to duża miska wykonana z traw i torfu ziemnego, która ma 1 metr szerokości u podstawy i pół metra szerokości u góry. Inkubacja trwa około 11 tygodni i obejmuje oboje rodziców. Są to gatunki wodne, zwykle na całe życie. Nieletni wrócili do kolonii w ciągu sześciu lat; Jednak nie zaczną rozmnażać się przed 11-15 rokiem życia. Około 31,5% szczeniąt przeżywa.

Obejrzyj wideo: Dlaczego DIETY DETOKS to ŚCIEMA?! (Styczeń 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send