Rodziny ptaków

American Avocet Bird - Fakty | Zakres | Siedlisko

Pin
Send
Share
Send
Send


Amerykański Avocet (Recurvirus americana) jest znacznie cięższy z rodzin Acetate i Stilt, Recurvirostria. Amerykański Avocet spędza większość czasu w płytkiej wodzie lub na równinach gruntowych, często znajdując skorupiaki i drapieżne owady, często machając rachunkami obok wody.

Gdzie można uniknąć Amerykanów?
Zimowe plaże w Kalifornii i Meksyku oraz od Teksasu do Karoliny Północnej (źródło: All About Birds). Amerykański Avocet zajmuje płytkie siedliska słodkowodne na otwartym terenie. W Waszyngtonie American Associate jest lokalnie nazywany stawem słonowodnym i terenem podmokłym Basenu Columbia.

Szyja amerykańskiego Avoceta jest kontynuowana aż do piersi. Po okresie lęgowym te jasne pióra zmieniają kolor na biały i szary. Amerykański Avocet zwykle konserwuje pióra - uważa się to za ruch zapewniający komfort.

Zachowanie i ekologia

Wokalizacje

Amerykańskie piosenki Avocet zostały opisane jako wstrząs i alarm melodii, który z czasem wybucha refleksją.

Hodowla

American Avocetbreeding dowolnego gatunku, od słodkowodnych po hipersalinowe mokradła na zachodnim i środkowym zachodzie Stanów Zjednoczonych. Po wyhodowaniu ce, amerykańskie kolonie lęgowe tworzą dziesiątki dużej liczby ptaków, ptaki czasami gromadzą tak duże stada, jak kilkaset ptaków. Obszary w pobliżu wód gniazdowania to zwykle małe wyspy lub burzliwe brzegi, na których drapieżniki mają trudności z dostępem do nich. Mężczyźni i kobiety razem tworzą gniazdo w kształcie spodka, wykluwają cztery jaja i pochylają się w kierunku naturalnego potomstwa. Po narodzinach dziecka szczury je karmią; Ich rodzice nigdy by się nie karmili.

Jedzenie i karmienie

Aby uniknąć jastrzębi, preferuj siedliska z drobnymi pastami do krzewów. Zimą ptaki te żywią się dużą ilością krewetek solankowych. Zwykle polega na zbieraniu octanu podczas poruszania się po brzegu i podczas obracania się, ale może być również używany do pływania w celu poszerzenia obszaru żerowania. W okresie lęgowym unika się solniczek, ale przeważnie przechodzą na zjadanie muszek solankowych. Octany muchy solankowej i larw muszki solankowej są tak obfite na polach reprodukcyjnych, że często czernieją każdą odsłoniętą powierzchnię błota.

Brine Flies utrzymuje octan w okresie lęgowym. American Avocet stosuje wizualne i dotykowe metody karmienia. Podstawową metodą karmienia wzrokowego jest wyśmiewanie much. Jednak octan zostanie zanurzony (zanurzony w głowie i szyi ptaka), porwany (w którym ptak złapał latającego owada), a także będzie żerował na tylnej części dzioba (ptak jest wielokrotnie otwierany, a głowa zamyka się dziób wzdłuż powierzchni wody). Pokarmy dotykowe obejmują filtrowanie, skrobanie i karmienie kosą.

Co je amerykański awocet?
Amerykański Avocet karmi przede wszystkim owady i małe skorupiaki. Czasami jedzą nasiona i małe ryby. Zachowanie: Amerykanie po prostu unikają kołysania długimi rachunkami z końcem zakrętu zanurzonym w wodzie

Jak wygląda przydział?
American Avocet są zasadniczo białe, z czarnymi łatami na plecach i skrzydłach oraz czarną czapką na karku. Mają długie, niebieskie nogi, ale bardzo łatwo je rozpoznać po długich, czarnych, świątecznych banknotach.

Czy można uniknąć migracji?
W zachodnich Stanach Zjednoczonych amerykański Avocet może migrować na południe na zimę lub mogą migrować na zachód z wewnętrznego miejsca rozrodu na przybrzeżne zimowisko.

Gdzie unikać domu?
Wybierz miejsce na gniazdo, aby uniknąć samców i samic. Mężczyźni prowadzą żony, robiąc skrawki w ziemi, aż oboje wybiorą miejsce na gniazdo. Zwykle gniazdują na wyspie lub grobli i gniazdują na ziemi z roślinnością pod nią lub wokół niej.

American Ausset (Recurvirus americana) jest znacznie cięższy z rodzin Acetate i Stilt, Recurvirostria. Ten auscet spędza większość czasu w płytkiej wodzie lub na równinach gruntowych, często znajdując swoje skorupiaki i drapieżne owady, często machając rachunkami obok wody.

Gdzie można uniknąć Amerykanów?
Zimowe plaże w Kalifornii i Meksyku oraz od Teksasu do Karoliny Północnej (źródło: All About Birds). Amerykańskie Avocets zajmują płytkie siedliska słodkowodne na otwartym terenie. W Waszyngtonie American Associate jest lokalnie nazywany stawem słonowodnym i terenem podmokłym Basenu Columbia.

Reklama i szyja, nieco dalej piersi. Po okresie lęgowym te jasne pióra zmieniają kolor na biały i szary. Amerykański Avocet zwykle konserwuje swoje pióra - uważa się to za ruch zapewniający komfort.

Dystrybucja i zakwaterowanie

Amerykański Avocet na wschodnim wybrzeżu został wcześniej znaleziony w większości części Stanów Zjednoczonych. Siedlisko lęgowe składa się z mokradeł, plaż, stawów preriowych i płytkich jezior w północno-zachodniej i południowo-zachodniej Kanadzie.

Te obszary lęgowe znajdują się głównie w Albercie, Saskatchewan, Montanie, Idaho, Waszyngtonie, Utah, Północnej i Południowej Dakocie, Nebrasce, Kolorado, a nawet w niektórych częściach Nowego Meksyku, Oklahomy i Teksasu, na wschód od gór skalistych . Ich szlaki migracyjne powodują, że trafiają do prawie wszystkich stanów zachodnich Stanów Zjednoczonych. Zimowe pola amerykańskiego Avoceta są w dużej mierze przybrzeżne.

Wraz z Oceanem Atlantyckim występują w Północnej i Południowej Karolinie, Georgii i na Florydzie. Zimy występują na Florydzie, w Teksasie i Meksyku wzdłuż Zatoki Meksykańskiej oraz na Pacyfiku i Kalifornii, a także zima. Stany meksykańskie mają populacje zamieszkałe w Zacatecas, San Luis Potos, Guanajuato, Hidalgo, Mexico City i Puebla oraz w środkowej Kalifornii.

Obejrzyj wideo: American Avocet - Flying Circus Birders - April 27, 2019 (Styczeń 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send