Rodziny ptaków

Muchołówka brunatna - Fakt | Zadzwoń | Gniazdo | Piosenka

Pin
Send
Share
Send
Send


Muchołówka brązowa, nazwa naukowa Myiarchus tyrannulus jest ptakiem wróblowym należącym do rodziny muchołówka tyrana, o umiarkowanej wielkości i pięknym umaszczeniu.

Ten artykuł zawiera przegląd połączeń, piosenek, dźwięków, zdjęć, zasięgu, gniazda, obrazów itp.

Muchołówka brązowa w skrócie

Długość: 7,25 cala
Bladoszare gardło i pierś
Żółte spodnie
Górne części brązowo-oliwkowe
Jasne pręty skrzydełkowe i krawędzie pionowe
Brązowy ogon z cienkimi rdzawymi krawędziami
Bill ciemny i duży
Muchołówka brunatna jest najbardziej podobna do muchołówek przeciwnych z rodzaju Myiarchus: Nice Crested, Ash-throated i Dusky capped.

Ash-throated i Dusky capped są mniejsze i mają mniejsze, szczuplejsze płatności. Nice Crested ma ciemniejsze szare gardło i pierś, podczas gdy Ash-throated ma jaśniejsze żółte podbrzusze. Ash-throated i Nice Crested mają bardziej rdzawe ogony.

Zewy tych bardzo porównywalnych gatunków są znakomitym sposobem ich rozróżnienia. Niektóre gatunki ptaków zimowych są porównywalne, jednak mają jaśniejsze głowy i brak zardzewiałego ogona.

Opis muchołówki brunatnej

Dorosły muchołówkowate ma 20,3 cm (8,0 cala) długości i waży 30 g (1,1 uncji) i ma duże opłaty.

Górne partie są oliwkowo-brązowe, z ciemniejszą głową i szybkim grzebieniem. Pierś jest szara, a żołądek cytrynowożółty.

Brązowe pióra ogonowe mają pofałdowane wewnętrzne pajęczyny, lotki mają pofałdowane zewnętrzne pajęczyny i są dwa nudne pręty skrzydełkowe. Płcie są porównywalne.

Muchołówka brunatna jest najlepiej oddzielona od różnych, myląco porównywalnych gatunków Myiarchus, z powodu nazwy, głośne „chodź TUTAJ, chodź TUTAJ” lub „odrobina woli”.

Identyfikacja i zachowanie muchołówki brunatnej

~ 20 cm (7,8 cala). Muchołówka brunatna ma szary płaszcz i osłony skrzydeł z brązowawym brzegiem.

Pierwsze lotki i pióra ogonowe mają pofałdowaną taśmę. Korona jest szara z grzebieniem. Faktura jest czarnawa z żółtawą blisko dolnej części żuchwy.

Gardło i pierś muchołówki brązowoczubej są szare, kontrastujące z żółtym na pozostałej części spodniej części ciała.

Dzieje się to w Peru jako mieszkaniec i migrant Australii. Mieszkańcy żerują w lasach pół-liściastych i siedliskach zarośli w północno-zachodnim Peru i w dolinach międzygórskich.

Wędrowni mieszkańcy żerują pod osłoną lasów Amazonii i na drugim etapie rozwoju.

Jest to jedyna muchołówka Myiorchus z rybitwem na skrzydłach i ogonie, jednak zobacz miotacza czubatego, który jest postrzegany w Peru jako niezwykły włóczęga.

Muchołówka brunatna Rozmieszczenie i ekologia

Muchołówka brunatna rozmnaża się w otwartych lasach od południowej Kalifornii, południowej Nevady, środkowej Arizony i południowego Teksasu na południe do Argentyny i Boliwii oraz Trynidadu i Tobago.

Występuje w większości z nich, jednak ludzie rozmnażający się w Ameryce zimą uciekają do Meksyku lub południowej Florydy.
Gatunek ten jest dość skradającym się owadożercą, który łapie swoją ofiarę przez muchówki w zaroślach.

Zwykle zjada owoce, takie jak „gumbo-limbo”, Bursera simaruba. Gniazdo jest wbudowane w zagłębienie drzewa lub porównywalną czystą lub sztuczną lukę, a tradycyjne sprzęgło to 2 lub trzy kremowe jaja oznaczone fioletem.

Na stojąco

Muchołówka brunatna jest dość rozpowszechniona, jednak rodzima. Dzieje się to w elementach drenażu rzek Marañon i Huallaga oraz suchej doliny Urubamba.

Wędrowni mieszkańcy są zasadniczo ograniczeni do lasów amazońskich i drugiego rozwoju w Madre de Dios. Dzieje się to dodatkowo w Co, Br i Bo.

Obejrzyj wideo: PUŁAPKA NA MUCHY VS PALEC.. okropne (Wrzesień 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send