Rodziny ptaków

Ruff Bird Facts - Jak nazywa się jazgarz?

Pin
Send
Share
Send
Send


Batalion (Calidris pugnax) wyróżnia się zoologicznym, niezwykłym dworskim upierzeniem i zachowaniem podrodziny Calidritini (rodzina Scolopacidae, posiewiczkowate). Kryza to średniej wielkości ptak brodzący. Ma długą szyję, krótką głowę, raczej krótki, mały, obwisły dziób i średnio długie pomarańczowe lub czerwonawe nogi.

Ruff Bird Breed

Nazwa odnosi się do gatunków raf lub może dotyczyć tylko samców. Samce sandpiperów na dachach występują w trzech wariantach, każdy z własną dziwaczną techniką akompaniamentu dzięki supergenie stworzonemu 3,8 miliona lat temu. Większość szorstkich twarzy to strażnicy z dość prostymi twarzami, długimi szyjami i krótkimi głowami. Ptaki rodzące są bladobrązowe ze wszystkich stron, z bladobrązowym.

Batalion (Calidris pugnax) to średniej wielkości ptak brodzący, który rozmnaża się na terenach podmokłych i wilgotnych łąk w całej północnej Eurazji. Ten bardzo roślinny brodziec emituje, a czasami robi, wspaniałe zimowe trzęsienie, które obejmuje południową i zachodnią Europę, Afrykę, Azję Południową i Australię.

Kryza to ptak o długiej szyi i brzuchatym brzuchu. Gatunek ten wykazuje wyraźne oszustwa seksualne; Samiec jest znacznie większy od żony (wójta) i ma rozrodcze upierzenie zawierające jaskrawe kępki głowy, pustą pomarańczową skórę twarzy, duże kołnierze na sutkach i ozdobne pióra, które inspirują angielską nazwę tego ptaka. Samice i samce nie rozmnażające się mają szarobrązową górną część i przeważnie białą część spodnia.

Trzy osobno owłosione typy samców, rzadki wariant naśladujący żonę, wykorzystują różnorodne techniki, aby uzyskać nieszczelne krycie, a pióra na głowie i szyi są wykonane jako część szerszego pokazu głównego. Samica ma jeden lęg na rok i składa cztery jaja w dobrze ukrytym gnieździe lądowym, rozprasza je i odżywia szczury, które są mobilne natychmiast po wykluciu oraz większe drapieżniki, takie jak ssaki i ptaki, takie jak lisy, zdziczałe koty, i burze występują w stadach ptaków drapieżnych. , Corvid i Squa są uwzględnione.

Ruff żeruje na mokrej trawie i miękkim błocie, szukając lub poszukując jadalnych przedmiotów. Jest karmiony głównie przez owady, zwłaszcza w okresie lęgowym, ale zjada materiał roślinny, w tym ryż i kukurydzę, zimą i zimą. Sklasyfikowane jako „minimalne obawy” w kryteriach Czerwonej Listy IUCN, globalne obawy dotyczące ochrony są stosunkowo niewielkie, a Skandynawia i Arka rozmnażają się w dużej liczbie. Jednak w większości regionów Europy panuje zgoda co do wydobycia gruntów, zwiększenia wykorzystania nawozów, ograniczenia zroszonych lub spalonych miejsc rozrodu oraz nadmiernego polowania.

Opis

Kryza ma wygląd małej główki, średniej długości dzioba, długiej szyi i wyraźnej łódki sosowej na tuszy. Ma długie nogi, które różnią się kolorem, ale zwykle są żółte lub pomarańczowe. W locie uderza w głębsze, wolniejsze skrzydła niż inne oddziały tej samej wielkości i wykazuje cienki, arbitralny biały pasek na skrzydłach i biały jajnik na ogonie. Ta rasa wykazuje wydzielanie seksualne. Chociaż tylko niewielki odsetek samców jest podobny do samic [10], typowe samce są znacznie większe od samic i mają szerokie upierzenie lęgowe. Waży 54-60 cm (21-24 cali) długości, 29-232 cm (11-13 cali) i waży około 180 gramów (6,3 uncji).

W okresie rozrodczym maj-czerwiec skóra normalnych nóg, dziobów i brudnych ust samca jest pomarańczowa, a samca ma wyraźny smak głowy i szyi. Ozdoby te różnią się u poszczególnych ptaków, niezależnie od tego, czy są czarne, kasztanowe czy białe, ubarwione twarde, barierowe lub nieregularne. Szarobrązowy kolor ma łuskowaty wzór na grzbiecie, często czarne lub kasztanowe pióra, a dolne części są białe z szeroką czarną na sutkach. Początkowo sądzono, że ostateczna zmienność upierzenia hodowlanego wyewoluowała, aby zapewnić wyraźne rozpoznanie gatunku, który wykazuje wspólne rozród, ale jest ogólnie wyciszony.

Poza sezonem lęgowym zazwyczaj miazga głowy i szyi samca oraz skóra pustej twarzy są spłukiwane, a stopa i dziób są rozjaśniane. Górne partie są szaro-brązowe, a dolne biało-szare, matowe z piersiami i strzałkami.

Samica, lub „wójt”, ma 22-26 cm (8,7-1010 cali) długości, rozpiętość skrzydeł 46-24 cm (18-9 cali) i waży około 110 gramów (3,9 uncji). W upierzeniu hodowlanym występuje biało-szara, ciemnobrązowa, pierzasta cholewka. Piersi i boki są poplamione naprzemiennie kolorem czarnym. Zimą jego pióra są jak samce, ale płcie różnią się wielkością. Upierzenie młodzieńca rafy jest niepłodne jak dorosłe, ale ma ostry, przypominający łuskę wzór z ciemnymi piórami i ciasną, paroszczelną cholewką z dolnymi częściami.

Zwykły dorosły samiec batalionu zaczyna kojarzyć się w oryginalnym upierzeniu pokazowym przed powrotem na obszary lęgowe, a wiosną stopniowo zwiększa się odsetek ptaków z miazgą głowy i szyi. Ptaki drugiego roku pozostają w tyle za dorosłymi pod względem rozwoju upierzenia lęgowego. Opóźnione wylinki są główną przyczyną przyrostu masy ciała i powolnego przyrostu masy ciała w porównaniu do ich pełnego wieku, a także roszczeń dotyczących rezerw paliwa podczas lotu migracyjnego.

Istnieje dodatkowy stopień stopienia między surową zimą a końcowym letnim upierzeniem obu płci, co ma również miejsce w przypadku Godavi ze słupkami. Mężczyźni rozwijają swoje zimowe upierzenie za pomocą pasiastych piór, zanim rozwiną się pełnoekranowe wykończenie z kolorowymi szorstkimi kępkami i kępkami. Kobiety również rozwijają mieszankę zimowych i pasiastych piór, zanim osiągną letnią obecność. Ostateczne upierzenie lęgowe samców powoduje zastąpienie zarówno piór zimowych, jak i pasiastych, ale samica zachowuje pasiaste pióra i osiąga swoje letnie rozmiary zamiast zimowych. Pasiaste, zarozumiałe upierzenie mogą reprezentować główną obecność reprodukcyjną tego gatunku, z samcami ozdobnymi piórami godowymi rozwijającymi się pod presją silnej selekcji płciowej.

Dorosłe samce i większość dorosłych samic rozpoczyna linienie przed zimą przed powrotem na południe, ale większość uzupełnień pierza kończy się zimą. W Kenii samce ejakulują 3-5 tygodni przed żonami, kończąc przed grudniem, kiedy to samice zwykle kończą przeszczepy piór w grudniu i na początku stycznia. Młodzież zanurza się w zimowej wodzie od pierwszego letniego ciała we wrześniu do listopada, a później sezon lęgowy jest podobny do czasu i czasu trwania dorosłości i często ma jasną karnację.

Pozostali dwaj strażnicy mogą być pomyleni z Ruffem. Nastoletni brodzik o ostrych nogach jest trochę mniejszy od nastoletniej samicy rafy i ma bogate, pomarańczowo-płowe piersi, ale kryza ma dłuższą szyję i nogi, okrągłą głowę i wiele płetwonurków o prostolinijnej twarzy, która wygląda bardziej jak surowy nastoletni raper niż kobieta RAF. Znaczące przy dłuższych rachunkach, bardziej zgniłych ciałach i łuszczących się górnych częściach ciała

Dystrybucja i zakwaterowanie

Samiec satelitarny z białym kołnierzem i brązowy samiec z regionu, występujący obok siebie. Dwóch więcej mężczyzn jest w tle, a jedna kobieta na pierwszym planie.

Szorstki to gatunek imigrancki, który rozmnaża się na mokradłach w zimnych regionach północnej Eurazji, a zimę na północy spędza głównie w tropikach Afryki. Niektórzy hodowcy syberyjscy podróżują rocznie 30 000 kilometrów (19 000 mil) do miejsc zimowych w Afryce Zachodniej, z ograniczonym nakładaniem się letnich i zimowych obszarów Europy Zachodniej. Szerokie tereny nizinne rodzą surową wodę morską i nierówny teren na wilgotnych łąkach. Unika obszarów mocno dotkniętych jałową tundrą i surową pogodą, preferując mokradła Hampi i deltę z płytką wodą.

Strefy mokre zapewniają źródła pożywienia, ksbs i opale mogą być używane do wycieków, a strefy suche mają zacienione lub niskie zarośla. Węgierskie badanie wykazało, że umiarkowanie intensywny wypas na murawach z wieloma krowami (2,5 akra) na hektar wykazał, że zbudowano więcej gniazd. Kiedy ptaki nie rozmnażają się, korzystają z szerokiej gamy płytkich terenów podmokłych, takich jak nawadniane pola, brzegi jezior i moc górnicza oraz inne obszary zalewowe. Rzadziej wykorzystywane są suche murawy, błotniska wodne i plaże. Gęstość występowania może sięgać 129 osób na kilometr kwadratowy (334 na milę kwadratową), ale generalnie jest bardzo niska.

Hodowla batalionów

W sezonie lęgowym samce wykazują lukę w tradycyjnej otwartej arenie trawiastej. Szorstki jest jednym z nielicznych gatunków wyciekających, gdzie prezentacja jest skierowana głównie do samców innych niż żony, i to u niewielkiego odsetka ptaków rozpoznawane są samce i dziedziczone różnice w upierzeniu i zachowaniach godowych. Istnieją trzy formy męskie: samce z regionu pospolitego, samce satelitarne z białą szyją i bardzo rzadką formą kanalizacji u samic. Zachowanie i wygląd jednostki są ustalone w jej dorosłym życiu i są określane przez jego geny

Regionalne samce, około 5% ogółu, są zajmowane przez czarne lub kasztanowe pigmenty i małe obszary godowe. Aktywnie przejawiają wyższą agresję w stosunku do żeńskich dworów i innych mieszkających tam mężczyzn; Każdy z 8-2 regionalnych samców ma obszar jeziora obejmujący około 1 metra (1,1 jarda), zwykle z pustą glebą pośrodku. Wykonują szeroką gamę pokazów, które obejmują skrzydła, skoki, stanie w pozycji wyprostowanej, kule z nierównymi krawędziami lub obrzęk rywali. Zwykle są ciche podczas wyświetlania, chociaż czasami może być podawany miękki goo-goo-goo.

Dom i przetrwanie

Wrona padlinożerna, która zbiera niewielki pokarm z niskiej trawy. Gatunek ten zaatakuje gniazdo wilka w poszukiwaniu jaj i jaj.

Wrona padlinożerna zaatakuje lęgowisko jaj i bagno dla dziecka.

Gniazdo to płytkie skrawki gleby pokryte liśćmi trawy i łodygami, które są ukryte w drzewach bagiennych lub wysokiej trawie do 400 metrów (440 ne) od wycieku. Samotność gniazdowania, chociaż w ogólnym sąsiedztwie jeziora może mieszkać kilka kobiet. Jajka są nieco błyszczące, oznaczone jako zielone lub oliwkowe i ciemne plamki; Są one oparte na szerokości geograficznej, od połowy marca do początku czerwca.

Wspólne sprzęgło składa się z czterech jaj, z których każde ma wielkość 5 mm i 9 mm (7,7 cala na 1,2 cala) i waży 27,5 g (7,7474 uncji), z czego 5% to skorupa. Inkubacja jest przeprowadzana wyłącznie przez samicę, a okres inkubacji wynosi 20-23 dni, z dodatkowymi 25-28 dniami na ucieczkę. Kora i kasztan dominujących prętów są na dole pokryte czarną i zakazaną, a perforowaną białą; Żywią się różnymi małymi bezkręgowcami, ale są wysiadywane przez dziewczynki. Każdego roku wychowywany jest lęg.

Roughs często wykazuje wyraźną dysproporcję w liczbie obu płci. Badanie przeprowadzone na nastolatkach z Finlandii wykazało, że tylko 34% było mężczyznami, a 1% karmiło. Można zauważyć, że samice produkują dużą część samców na etapie jaj, gdy są w złej kondycji fizycznej. Kiedy kobiety są w lepszej pozycji, wszelkie odchylenia w stosunku do płci są niewielkie lub ich nie ma.

Spełnienie

Batalion żywi się zwykle ciągłym chodzeniem i irytującymi czynnościami, wybiera jedzenie na podstawie wzroku, ale zanurza się głębiej i zanurza głowę. W słonych jeziorach Afryki Wschodniej często pływa jak liście i zbiera przedmioty z powierzchni. Będzie spożywane zarówno w nocy, jak iw dzień. Uważa się, że Ruff używa zarówno wizualnych, jak i dźwiękowych gestów, aby znaleźć ofiarę. Podczas żerowania rafa często unosi tylne pióra, tworząc luźny wierzchołek z tyłu; Ta praktyka jest po prostu podzielana przez czarnonogą boginię.

Predators

Okręgi rozmnażające się na wilgotnych łąkach obejmują ptaki, takie jak duże mewy, wrony pospolite, wrony padlinożerne i kapturowe oraz wspaniałą i arktyczną dynię; Lis jest od czasu do czasu zabierany do strażnika, a wpływ kota i tęgiego na zwierzę nie jest znany. Gniazda z nadmiernym wypasem mogą zwiększyć drapieżnictwo, ułatwiając ich znalezienie. W niewoli głównymi przyczynami śmierci psów są nagła śmierć związana ze stresem i zespół drgawek.

Spełnienie

Batalion żywi się zwykle ciągłym chodzeniem i irytującymi czynnościami, wybiera jedzenie na podstawie wzroku, ale zanurza się głębiej i zanurza głowę. W słonych jeziorach Afryki Wschodniej często pływa jak liście i zbiera przedmioty z powierzchni. Będzie spożywane zarówno w nocy, jak iw dzień. Uważa się, że Ruff używa zarówno wizualnych, jak i dźwiękowych gestów, aby znaleźć ofiarę. Podczas żerowania rafa często unosi tylne pióra, tworząc luźny wierzchołek z tyłu; Ta praktyka jest po prostu podzielana przez czarnonogą boginię.

Tuż przed emigracją batalion rośnie na około 1% swojej fizycznej długości, znacznie wolniej niż zejście bóstw z ogonami na Alasce, czyli cztery razy więcej niż to tempo. Uważa się, że dzieje się tak dlatego, że Godbyte nie może wykorzystywać stref tankowania do karmienia się podczas lotu trans-Pacyfiku, podczas gdy z drugiej strony Ruff może regularnie zatrzymywać się i otrzymywać żywność podczas migracji drogą lądową. Z tego samego powodu Ruff nie kurczy fizycznie swoich narządów trawiennych, aby zmniejszyć masę ciała, zanim zostanie przeniesiony do przeciwieństwa boskości.

Obejrzyj wideo: Rybne starorzecze i pachnąca pieczeń (Styczeń 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send