Rodziny ptaków

Strzyżyk kaktusowy Fakty dotyczące ptaków

Pin
Send
Share
Send
Send


Strzyżyk kaktusowy (Campylorhynchus brunneicapillus) to gatunek strzyżyka, który występuje endemicznie w południowo-zachodnich Stanach Zjednoczonych oraz w części północnego i środkowego Meksyku. Istnieje osiem uznanych podgatunków. Krawaty mają wydatne białe brwi, które sięgają do szyi. Są brązowe z czarnymi i białymi plamami jako śladami. Ogon, a także pióra niektórych lotów są zabronione w czerni i bieli.

Klatka piersiowa jest biała, a dolne części cynamonowożółtego koloru. Ich piosenki są szorstkie i narracyjne; Specjaliści od ptaków opisali go jako silnik samochodowy, który się nie uruchamia. Strzyżyki kaktusowe dobrze dostosowują się do ich rodzimego środowiska pustynnego i mogą zaspokajać swoje zapotrzebowanie na wodę poprzez dietę - składającą się głównie z owadów, które są uzupełniane pewną ilością roślin. Spędzają większość czasu na poszukiwaniu karmników naziemnych i pożywienia, ponieważ są trochę kiepskim lotnikiem

Czy Cactus jest klientem?
Cactus Warren Cactus strzyżyk (Campylorhynchus brunneicapillus) to gatunek strzyżyka występujący wyłącznie w południowo-zachodnich Stanach Zjednoczonych oraz północnym i środkowym Meksyku. Istnieje osiem uznanych podgatunków.

Gdzie strzyżyki kaktusowe zakładają swoje gniazdo?
Stworzenie domu w Cactus zapewnia pewną ochronę młodym ludziom. Stodoła jest również przez cały rok wykorzystywana jako miejsce lęgowe. Występują na pustyni i na suchych strąkach zawierających kaktusy, mesquite, jukę i inne rodzaje pustynnych zarośli.

Popularna nazwa płaszczki kaktusowej pochodzi od wykorzystywania kaktusów Sagaro i Cholla jako częstego miejsca lęgowego, które zapewnia ochronę zarówno młodym, jak i starszym kurczętom. Ich gniazda w kształcie sporoidalnych proletariów są najpierw wykonane z materiału roślinnego, a następnie wyłożone piórami. Strzyżyki kaktusowe nie migrują i zakładają i chronią obszar wokół swojego gniazda. Pary są monogamiczne, wykluwają się samice, a samce wykluwają się; Oboje rodzice karmią dziecko.

Populacja zmniejszyła się, ponieważ gatunek jest zagrożony działalnością człowieka i utratą siedlisk. Fragmentacja siedlisk i pożar budzą szczególne obawy, ponieważ strzyżyki kaktusowe powoli rozprzestrzeniają się na nowe siedliska. Gatunki egzotyczne, takie jak egzotyczne trawy i koty domowe, również miały wpływ na populację. Pomimo tych zagrożeń strzyżyk kaktusowy jest przystosowany do adaptacji i udowodnił, że występuje w dziesiątkach milionów populacji - co doprowadziło Międzynarodową Unię Ochrony Przyrody do uznania czerwonego kaktusa za gatunek mało niepokojący. To ptak stanowy Arizony.

Opis

Strzyżyk kaktusowy to największe oparzenie w Stanach Zjednoczonych. Ma 18 cm (7,1 cala) i 19 cm (7,5 cala) wysokości i waży 33,4 grama (1,37 uncji) przy średniej wadze od 33,4 grama (1,18 uncji) do 46,9 grama (1,65 uncji). Ma gruby, ciężki dziób, matowoczarny, lekko zakrzywiony w dół i w przybliżeniu równy długości głowy 5 [5] [15] [3] [8]: 1 niewymiarowy, szary i blady poniżej. Ogon jest długi i okrągły.

Kolor promienia kaktusa jest brązowy z białym kolorem. Korona jest czekoladowo-brązowa z lekkimi czerwonawymi odcieniami. Wyraźna biała supersilium (brew) biegnie od dzioba do karku. [1] Kark biało zabarwiony, brązowy. Podbródek jest biały, chociaż na większości białych tłów na szyi widoczne są czarne ślady. Klatka piersiowa brązowa lub biała z czarnymi plamami. Jego brzuch jest zwykle biały w kilka brązowych lub czarnych pasków. Rampa i tył są wyłożone od szarego do brązowego i biało-czarnego. Dolne partie i boki są wzmocnione cynamonem.

10 pierwotnych i 9 wtórnych piór strzyżyk kaktusowych jest okresowo zakazanych między czarnym a złamanym białym. Zakazanych jest 12 prostokątów, różniących się od siebie brązowo-czarnymi i bladymi szarobrązowymi. Zewnętrzne prostokąty mają białą końcówkę. Ogon jest zakazany w pasach czarnych, białych i brązowych. Liście brązowe do brązowo-brązowych.

Zarówno mężczyźni, jak i kobiety wyglądają podobnie; Nastolatki mogą odróżnić swoje stada od bladych i czerwono-brązowych z błotnoszarymi oczami. Dorośli mają bardziej czerwono-brązowe oczy. Inne charakterystyczne cechy nastolatka to brak białej drzemki i mniej zauważalny czarny ślad na piersi. Lato często powoduje drastyczne skutki dla upierzenia; Intensywne pustynne słońce i drżące rośliny blakną i niszczą pióra. Takie zużycie może utrudniać identyfikację nastolatków. Zużyte pióra są zastępowane przez zacieranie, które występuje u dorosłych od lipca do października - zwykle na terytorium samego ptaka - ale nie wszystkie pióra łamią gardło w ciągu jednego sezonu.

Chociaż strzyżyk Cactus wygląda podobnie do innych nienawidzących jego linii, ich tożsamość jest łatwa, ponieważ ich siedziba nie jest oddzielona. Jedną z istotnych różnic, które mogą pomóc w wykryciu narybku kaktusów, jest biały pasek na ogonie wyświetlany w locie. Poplamione strzyżyki mają podobny wygląd, ale mniej przypominają palmy i mają mniej znaków, a ich siedlisko znajduje się na obszarach zadrzewionych dębowych (gdzie zwykle nie żyją strzyżyki kaktusowe).

Jak wygląda Cactus strzyżyk?
Strzyżyk kaktusowy ma osiem cali (21 cm) długości. Ma białą plamę na brzuchu i brązowe, czarno-białe pióra poplamione na grzbiecie, skrzydłach i głowie. Ma czarne pióro na szyi i długi pasek białego pióra, który wygląda jak brew. Ma długie nogi i długi dziób.

Czy strzyżyk kaktusowy zjada skorpiony?
Strzyżyki kaktusowe jedzą owoce kaktusa, a także pająki i owady. Zabiorą też małe kleszcze i żaby.

Z czego znany jest strzyżyk Cactus?
Samce i samice strzyżyk kaktusowych łączą się w pary na całe życie i wyglądają podobnie. Chronią swoje ustalone terytorium (na którym mieszkają przez cały rok) i agresywnie chronią gniazda przed drapieżnikami. Nosorożce kaktusowe niszczą, gniazdują lub wykluwają jaja innych gatunków ptaków.

Gdzie jest strzyżyk kaktusowy?
Cactus, Yaka, Mesquite; Suche zarośla, pustynia żyje w różnych nisko suchych siedliskach. Najliczniejsze są pustynie na pustyni, z kolczastymi krzewami i obszarami kaktusów, szczególnie tam, gdzie dominuje kaktus Cholla; Komary można również znaleźć w zaroślach, w miastach i lokalnie na przybrzeżnym chaparral, gdzie rośnie kaktus.

Dystrybucja i zakwaterowanie

Strzyżyk kaktusowy to ptak z regionów suchych i półpustynnych i zwykle wymaga kolczastego kaktusa do gniazdowania. Cactus Warren nie dojrzewa i tworzy stałą strefę, której silnie broni. Obszary wynoszą zazwyczaj od 1,3 hektara (0,013 km2) do 1,9 hektara (0,019 km2). Wielkość i kształt regionów w ciągu całego sezonu są bardzo nieznaczne. Obszar ten jest chroniony przed innymi ptakami przez ogon i ogon oraz pióra i kontury wokalne. Nieustannie śledczy mogą ścigać uciekających.

Strzyżyk kaktusowy jest dostępny tylko w Stanach Zjednoczonych i Meksyku. W Stanach Zjednoczonych występuje w Kalifornii, Nevadzie, Utah, Arizonie, Nowym Meksyku i Teksasie. W Kalifornii występuje głównie jako populacja południowego wybrzeża poniżej m০০ m (2,3 stopy), ale niektóre zostały znalezione do 950 m (3120 stóp). Populacja Kalifornii stała się coraz bardziej podzielona z powodu niszczenia siedlisk.

Nevada stanowi najbardziej wysuniętą na północ granicę swojego zasięgu: jest widoczna na południe od stanu; Większość północnych populacji lęgowych występuje w pobliskich hrabstwach Tonopa City. Występuje tylko w skrajnie południowo-zachodniej części Utah. W Arizonie jego zasięg rozciąga się wzdłuż południowej części stanu i wzdłuż rzeki Kolorado.

W Arizonie występuje na wysokości do 1400 metrów (4600 stóp) nad poziomem morza. Ludność Nowego Meksyku znajduje się na południu, w Rio Grande i Meksyku. Zarówno w Nowym Meksyku, jak iw Teksasie zasięg może rozciągać się na północ. Texas strzyżyk kaktusów znajduje się 1800 metrów (5900 stóp) nad poziomem morza, w środku Teksasu, w całym regionie Teksasu i na wschód od hrabstwa Travis we wschodnim Meksyku. Występuje na płaskowyżu środkowego Meksyku iw Nowym Meksyku na wysokości do 2000 metrów (6600 stóp). Populacje mogą rozszerzyć swój zasięg w Baja California, ale nie można ich znaleźć w Górach Rynkowych ani w głębi lądu.

Jak Cactus strzyżyk się przystosował?
Pod wpływem temperatury zmienił swoje zabobonne zachowanie, aby dopasować się do jego gorącej siedziby. Zaczyna się trawić na ziemi, a późnym rankiem krzewi się gałęzie. Wraz ze wzrostem temperatury przesunie się do grubszego odcienia, chłodniejszych obszarów.

Który ptak żyje w kaktusie?
Strzyżyki kaktusowe pochodzą z pustyni i żyją w lasach kaktusowych występujących w całym regionie. Wiele gatunków kaktusów Cholla upodobało sobie ostre kolce, ponieważ drewniane wnętrze kaktusów Cholla jest wystarczająco mocne, aby utrzymać ptaki i ich duże gniazda.

Hodowla i gniazdowanie

Strzyżyki kaktusowe tworzą trwałe więzi par, które bronią terytorium, na którym żyją przez rok. Członkowie pary mają osobne powitanie, w którym rozkładają skrzydła i ogony i wydają sztywny krzyk. Te same ruchy są używane jako pokaz hodowlany, ale z nietradycyjnym okrzykiem duetu. Ponieważ zarówno samce, jak i samice są identyczne, ptaki rozpoznaje się nie po wielkości lub kolorze przedstawicieli płci przeciwnej, ale po różnicach w zachowaniu.

Mężczyźni są bardziej agresywni i częściej śpiewają. Występy koncertowe rozpoczynają się od zielonych dźwięków, a kończą delikatną satyrą. Pokazy są znacznie krótsze niż u większości gatunków ptaków i trwają tylko od dwóch do trzech sekund. Sezon zbierania się rozpoczyna się pod koniec lutego i trwa mniej więcej w tym samym czasie co składanie jaj w marcu, ale na większych wysokościach jest opóźniony. Obfite opady sezonowe mogą zwiększyć płodność: odnotowano w domu kociąt pod koniec sierpnia.

Gniazda budowane są na kaktusach (najczęściej cholli, surowej gruszy i saguaro), kłujących drzewach pustynnych lub jukce. Tam, gdzie to możliwe, preferowane jest skakanie po Choli. Gniazda znajdują się około 3 stóp (0,9 m) powyżej średniej i generalnie mniej niż 10 stóp (3,0 m) nad ziemią, ale zostały zarejestrowane do 30 stóp (9,1 m).

Gniazda są wielkości spirodialnego proletariatu - wielkości i kształtu siatki lub piłki do rugby - i natury psiaka. Zewnętrzna część jest zbudowana z trawy, łodyg, piór, chwastów i innych lekkich szczątków, podczas gdy jest wyłożona piórami i dnem - które mogą pochodzić od strzyżyk kaktusów lub innych gatunków.

Domy zbudowane w warunkach miejskich wykorzystują różnorodne materiały, takie jak wiele przedmiotów wykonanych przez człowieka, takich jak papier, sznurek, kłaczki, a co najważniejsze: kurze pióra, w których znajduje się duża liczba gniazd. Materiały miejskie są łatwo dostępne, tworząc słabsze i słabsze gniazda. Około 15 centymetrów (6 cali) wysokości rura prowadzi do głównej wnęki gniazda.

Wejście często jest wyśrodkowane, aby wykorzystać efekt chłodzenia konwencjonalnego powietrza. Budowa Nest zajmuje od jednego do sześciu dni, a Anderson i Anderson zgłaszają średnio 2,7 dnia. Para gniazd zwykle koncentruje się na gniazdowaniu przez pierwsze trzy godziny każdego ranka.

Często buduje się wiele domów. Pierwszym gniazdem sezonu może być każde odnowione wykorzystanie istniejącego domu; Kolejne gniazda będą zwykle tworzone od podstaw. Gniazda dla dorosłych kurczaków nie są powszechnie używane jako domy lęgowe i są mniej solidnie zbudowane. Kiedy samica umieszcza lęg w gnieździe, samiec zaczyna robić drugie.

Pierwszy lęg pomoże samicy stworzyć dodatkowe gniazdo wraz z ucieczką. Po zakończeniu zostanie zainstalowane nowe sprzęgło. Chociaż częściej występuje za rok lub dwa, w ciągu roku można wychować około trzech lęgów. Sześć lęgów można wypróbować w ciągu roku, ale rzadko przeżywają jeszcze trzy.

Strzyżyki kaktusowe zwykle składają trzy lub cztery jaja (choć zapisywane jako siedem), które są gładkie i pokryte jajnikiem, od białego do bladoróżowego i brązowego. Jaja mają około 23 mm (0,91 cala) x 17 mm (0,67 cala) i średnio 3,57 g (0,126 uncji) wagi. Jaja zaczynają znosić około tygodnia po zagnieżdżeniu, składając jaja każdego ranka.

Inkubacja trwa około 16 dni i jest całkowicie wykonywana przez samicę. Wiadomo, że strzyżyki niszczą jaja i gniazda innych ptaków w pobliżu, ale lęgi nie atakują pasożytów ani nie cierpią na nie.

Młodzi ludzie rodzą się nieprzerwanie z zamkniętymi powiekami, a większość z nich ma blade, zabarwione na biało plamy dymu. Oboje są karmieni przez rodziców (głównie owady). Ponieważ młodzi ludzie wyrażają żebranie w wieku co najmniej dwóch dni, głosy rozwijają się wraz z wiekiem. Rodzice polegają na swoich rodzicach przez pierwsze trzy tygodnie po ich wyjściu na wolność.

Gniazda otwierają oczy w ciągu sześciu do ośmiu dni, a pióra zaczynają się rozwijać osiem dni po grzybie (chociaż dziecko wylęga się w ciągu dwóch dni po wykluciu). Pióra dorosłych osiągają dwadzieścia dni później. Gniazda osiągają masę dorosłą po około 38 dniach i uzyskują niezależność po spaleniu w ciągu 30 do 50 dni. Po ucieczce dziecko może przez jakiś czas przebywać na terytorium rodziców.

Cactus wrensand Cholla Cactus pokazują jaki rodzaj związku?
W odniesieniu do strzyżyka kaktusowego i strzyżyka Cholla, strzyżyk kaktusowy gniazduje w Cholla Cacti. Kręgosłup kaktusa chroni gniazdo przed drapieżnikami Pomóż Cactus Renn otrzymać to, czego potrzebuje w tej relacji, np. Ochronę gniazda.

Jakie słowo wypowiada strzyżyk Cactus?
Kiedy mężczyźni zaczynają gniazdować w okresie lęgowym, kiedy gniazdo jest związane, brzmi to jak rogaty róg.

Dlaczego łopatka kaktusa jest ptakiem stanowym Arizony?
Chociaż niektórzy uważają, że strzyżyk kaktusowy stał się ptakiem stanowym Arizony w 1973 roku, został przyjęty zaledwie 19 lat po tym, jak Arizona stała się stanem, a można go znaleźć tylko na południowym zachodzie i Meksyku, kaktus sprzyja pustyni Warren.

Wychowanie

Strażnicy kaktusów jedzą głównie owady, takie jak mrówki, owady, koniki polne, pryszcze i szkodniki. Zajmie nasiona, owoce, nektarynki, a nawet małe gady. Żerowanie rozpoczyna się bardzo wcześnie rano i jest wszechstronne: strzyżyk kaktusowy przeszukuje dno liści i resztek gleby i odwraca przedmioty w poszukiwaniu owadów; Oprócz żerowania na liściach i gałęziach większych roślin.

Niektóre osoby nauczyły się zbierać owady złapane na grillach chłodnic pojazdów. Temperatury powodują zmiany w zachowaniu pastwisk w coraz bardziej zacienionym i chłodniejszym mikroklimacie, a aktywność spada podczas upalnego popołudnia. Częściowo ma to na celu oszczędzanie wody i termoregulację, ale ponieważ ich ofiary owadzie są wolniejsze i łatwiejsze do złapania w niższych temperaturach. Prawie cała woda pochodzi z pożywienia i rzadko jest używana, gdy dostępna jest woda wolnostojąca.

Strzyżyk kaktusowy może przetrwać jako prawdziwy kserofil bez wody. Owoce kaktusa są ważnym źródłem wody pitnej, a ludzie piją sok z kaktusa z ran zakażonych mokrymi ciemami. Strzyżyki kaktusowe służą również jako zapylacze w tym procesie, zjadając roztocza nektarowe i owady uwięzione w morskich kwiatach.

Rodzice karmią niemowlęta całymi owadami, chociaż mogą najpierw usunąć skrzydła lub nogi. Jedno z badań wykazało, że średnie zapotrzebowanie kaloryczne rozwijającego się kurczaka wynosi około 15 średniej wielkości traw dziennie. Stawki kaktusów są zwykle spożywane i żyją w parach lub w grupie rodzinnej od późnej zimy do późnej wiosny.

Zgłaszano roje strzyżyków kaktusów, ale wydają się one być niezwykle rzadkie. Roje były celem tylko na dużych polach trawiastych i nie trwają dłużej niż kilka godzin. Jako zasilacze naziemni spędzają większość czasu na ziemi i nie są silnymi lotnikami, żaden lot nie jest trochę nieregularny - szybkie trzepotanie skrzydeł i przełączanie między szybowaniem.

Obejrzyj wideo: Ptaki w mieście: Niewidzialny zabójca (Styczeń 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send