Rodziny ptaków

Mew Gull Przegląd, opis i fakty

Pin
Send
Share
Send
Send


Mew Gull to najmniejsza z białogłowych białogłowych i kilka podobnych policzków z czarnymi skrzydłami. Jego mały dziób i ciemne oczy nadają mu delikatny wyraz.

Mew Mewa występuje zimą na całym wybrzeżu Pacyfiku, ale lato spędzają na Alasce i północno-zachodniej Kanadzie, gdzie często można je spotkać na wierzchołkach świerków.

Inne gatunki żyją w Europie i Azji, a ptaki europejskie rzadko odwiedzają nasze wybrzeże Atlantyku zimą.

Rezydencja

Wody przybrzeżne zimą, jeziora latem. Wzdłuż wybrzeża Pacyfiku występuje koncentracja zimowa wokół ujścia i zbiornika rzeki oraz zbiornika słodkowodnego w pobliżu brzegu.

Mew Gull nie jest tak powszechny jak wiele dużych pocisków i rzadko występuje za granicą. Latem większość północnych lasów to jeziora.

Zachowanie żywieniowe

Pasza do spacerów, spacerów, pływania lub na powierzchni wody podczas lotu. Mogą je złapać owady latające w powietrzu. Czasami mięczaki o twardych skorupach wzbijają się w powietrze i wrzucają je do skał, aby je otworzyć.

Jajko

3, czasami 2. Pokrój oliwki z oliwek. Inkubacja u obu płci wynosi 23-28 dni. Młodzież: jeśli ma prawie kilka dni, może pozostać w pobliżu, ale opuścić gniazdo naziemne. Oboje rodzice Mew Gull karmią dziecko. Wiek około 5 tygodni na pierwszym locie.

Młody

Mew Mew ma kilka dni, ale może opuścić gniazdo, ale może pozostać w pobliżu. Oboje rodzice karmią dziecko. Wiek około 5 tygodni na pierwszym locie.

Dieta

Dieta mewy może składać się głównie z małych ryb wzdłuż wybrzeża, głównie owadów wokół jezior śródlądowych, ale także skorupiaków, mięczaków, jeżowców morskich, owadów, małych szczurów, młodych ptaków innych gatunków, padliny, odpadków. Jedzenie

Ptaków

Mew Mew rozmnaża się w małych koloniach lub w izolowanych parach. Podczas zalotów kobieta podchodzi do mężczyzny, który trzyma teren, udając ofiarę, a także spaceruje.

Miejsce lęgowe znajduje się na wysokim terenie w pobliżu wody lub do 20 stóp nad ziemią z pniami lub gęstym niskim świerkiem. Potrafi tworzyć pływające gniazda na bagnach; W Europie kamyki można budować na dachach.

Płytkie skrawki gniazda glebowego przywiązane do trawy; Gniazdo na drzewie to platforma lub płytka miseczka, puls, trawa, obie płcie pomagają stworzyć gniazdo.

Podróżować

Hodowcy wewnętrzni najwyraźniej przenoszą się bezpośrednio na wybrzeże, a następnie na południe; Obszar lęgowy rzadko występuje na południu.

Jesienne transfery Mew Gull są stosunkowo późne, a zima dociera do wielu miejsc dopiero w listopadzie.

Stan zachowania

Liczba mewy pozornie stabilna. Na niektóre nie ma wpływu działalność człowieka, na przykład duże kwiaty.

Obejrzyj wideo: Percival Mew Gull - Shuttleworth Vintage Airshow 2019 (Styczeń 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send