Rodziny ptaków

Mewy czaprakowe (Larus fuscus) Opis

Pin
Send
Share
Send
Send


Na wybrzeżu Atlantyku w Europie Mewa Morska, naukowa Larus fuscus sporadycznie jest dużą rasą stadną. Jest to zimowy ptak zamieszkujący Wyspy Brytyjskie po RPA. Jest to prawdopodobnie zimowy gość na wschodnim wybrzeżu Ameryki Północnej, prawdopodobnie z populacji lęgowej Islandii.

Opis

Mniej czarnogrzbiet niż policzki śledziowe. Utrata słuchu kompleksu mewa srebrzysta / mewa czarna jest bardzo złożona; Różne władze uznają od dwóch do ośmiu gatunków.

Ta grupa mewy czaprakowej ma rozmieszczenie gatunków pierścieniowych na półkuli północnej.

Różnice między sąsiednimi formami tego pierścienia są dość małe, ale gdy obwód się kończy, jego członki końcowe, mewy srebrzyste i rzadziej mewy czarne są wyraźnie oddzielnymi gatunkami.

Najniższe mewy czarne mają 51-64 cm (20-25 cali) w poprzek skrzydeł, 124-150 cm (49-59 cali) i ważą 452-11100 gramów (0,996-2,425 funtów), co stanowi średnią nominalną dla innych .

Mężczyźni są nieco mniejsi niż dwa podgatunki, mężczyźni, o średniej wadze 120 gramów (1,5 l), nieco więksi niż kobiety, średnio 8 gramów (1,561 funta).

W standardowych wymiarach linka skrzydeł ma 38 do 45 cm (15 do 18 cali), dziób 4,2 do 5,8 cm (1,7 do 2,3 cala), a stęp 5,2 do 6,9 cm (2,0 do 2,7 cala).

Gatunkiem urojeniowym jest mewa czarna. Rzadziej występuje wiele małych ptaków, małe białe „lustra” w kolorze żółtym i końcówki skrzydeł zamiast cienko zbudowanych różowych stóp.

Dorosła mewa czarna ma czarne lub ciemnoszare skrzydła (w zależności od koloru) i grzbiet.

Dziób zachęca do karmienia młodych klatek piersiowych, na których znajdują się żółtawo-czerwone plamy (patrz Ustalony format czasownika). Głowa jest bardziej szara zimą niż zimą, w odróżnieniu od mew czarnych.

Coroczne linienie u dorosłych rozpoczyna się od maja do sierpnia i kończy się u niektórych ptaków dopiero w listopadzie.

Częściowe stopienie reprodukcyjne mewy czarnej występuje między styczniem a kwietniem.

Młody ptak śmieszka ma czarnobrązową górną część i rozpiętość skrzydeł. Dojrzałość zajmuje im cztery lata.

Wykrywanie u młodych mewy srebrzystej jest łatwiejsze do osiągnięcia przez bardziej wizualnie ciemne (nieciągłe) pióra częściowe.

Ich wołanie jest „niedorzecznym” okrzykiem jak śledź policzek, ale z dość głębokim tonem.

Hodowla

Gatunki mewa śmieszka kolonizują na wybrzeżu i jeziorze, tworząc lęgowe gniazdo na lądzie lub na prześcieradle. Zwykle podaje się trzy jajka. W niektórych miastach gatunek ten często gniazduje w środowisku miejskim w połączeniu z kwiatami śledzia.

Wychowanie

Większość tych larw jest wszechobecnych, takich jak policzki i zjada ryby, owady, skorupiaki, robaki, rozgwiazdy, melasy, nasiona, jagody, małe ssaki, jaja, małe ptaki, szczury, resztki, podroby i padlinę.

Obejrzyj wideo: The Heuglins Gull Larus fuscus heuglini or the Siberian Gull (Styczeń 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send