Rodziny ptaków

Falco, Tal chhapar blackbuck, churu radżastan

Pin
Send
Share
Send
Send


1) Pisownia słowa: laggar 2) Akcent w słowie: lagg`ar 3) Podział wyrazu na sylaby (dzielenie wyrazów): laggar 4) Transkrypcja fonetyczna słowa. zegarek

Informacje o użytkowaniu

Wideo „Laggar or Lugger Falcon or Falco Jagger siedział z kontaktem wzrokowym w zimowy poranek samochodem w sanktuarium czarnokrzywy Tal chhapar Churu Rajasthan Indie” może być wykorzystywane do celów osobistych i komercyjnych zgodnie z warunkami zakupionej licencji Royalty-free. Wideo jest dostępne do pobrania w wysokiej jakości w rozdzielczości do 1920x1080.

Depositphotos
  • Informacje o magazynie zdjęć
  • Nasze plany i ceny
  • Rozwiązania biznesowe
  • Blog Depositphotos
  • Program Polecający
  • Program partnerski
  • Program API
  • Wakaty
  • Nowe obrazy
  • Darmowe obrazy
  • Rejestracja dostawcy
  • Sprzedawaj zdjęcia stockowe
  • język angielski
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Rosyjski
  • Italiano
  • Português
  • Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Česky
  • Svenska
  • 中文
  • Türkçe
  • Español (Meksyk)
  • Ελληνικά
  • 한국어
  • Português (Brazylia)
  • Magyar
  • ukraiński
  • Bahasa Indonesia
  • ไทย
  • Norsk
  • Dansk
  • Suomi
Łączność
    +7-495-283-98-24
  • Czat na żywo
  • Skontaktuj się z nami
  • Recenzje o Depositphotos
Przeczytaj nas
  • Facebook
  • Świergot
  • VK
Dostępne wDostępne w

© 2009-2021. Depositphotos Corporation, Stany Zjednoczone. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Indian Saker Falcon, jugger Laggar Falco

Obszar dystrybucji to Indie, Birma, Belyuchistan, Afganistan, w naszym kraju - na Terytorium Turkiestanu (podaje się go dla Kara-Tau, Chinaz i Fergana, ale tylko druga lokalizacja jest wiarygodna - a następnie jeden egzemplarz, a młoda liniejąca samica, podjęta 26 kwietnia 1878 roku przez V.Russova).

Różni się od poprzednich form tym, że wewnętrzny wachlarz lotnego pióra jest zwykle bez nacięcia, głowa jest czerwonawo-brązowa z lekkim brzegiem piór lub czerwonawa z wąskimi brązowymi pniami, jasnobiała brwi, góra jest szaro-brązowa z jasnymi wąskimi krawędziami, pióra ogonowe są brązowo-szare z białawymi poprzecznymi paskami na wewnętrznej stronie, środkowe są jednobarwne, wszystkie mają jasną obwódkę wierzchołkową, dolne części są białawe, lekko cętkowane brązowe, ogon dolny jest często poprzeczny wzór, boki i spodnie są w kolorze brązowym. Młode ptaki są ciemniejsze, bez szarego nalotu z góry, dno silnie nakrapiane brązem, który dominuje w kolorze. Rozmiary nie są duże - skrzydło samców samic (32,3) Podobno rasa geograficzna Saker Falcon (F. cherrug), ostateczne rozwiązanie tego problemu jest możliwe po doprecyzowaniu szczegółów rozmieszczenia tych sokołów w przestrzeni między Indiami a Turkiestanem.

Śródziemnomorski Saker Falcon Falco biarmicus

Mediterranean Saker Falcons są rozpowszechniane w kilku formach w południowej Europie, Afryce i zachodniej Azji. Są bardzo blisko Falco cherrug i wielu obserwatorów ptaków (Kleinschmidt et al.) Uważa je za formy geograficzne tego gatunku. Słuszność tego poglądu jest wysoce prawdopodobna.

Lanner Falco biarmicus tanypterus

Ptak z południowo-wschodniego basenu Morza Śródziemnego - Nubii, Egiptu, Arabii, Palestyny. Według E. Harterta jeden egzemplarz uzyskano od Sarepty nad Wołgą w 1898 roku.

Dorosły ptak jest szaro-brązowy z czerwonawym wzorem poprzecznym i szarym lędźwiami i górną częścią ogona, dymnym brązowawym ogonem z cienkim czerwonawym wzorem krzyża, białymi lub białymi częściami spodu, z plamkami i plamkami na uprawie, klatce piersiowej, brzuchu i górnej części ogona i poprzeczne pasy po bokach spodni, korona czerwieni z różowawym odcieniem i czarniawymi smugami, wąskie ciemnobrązowe wąsy. U młodych osobników czerwony kolor korony jest bardziej brudny, a smugi na niej szersze, wierzch ciemnobrązowy z czerwonymi obwódkami i zaokrąglonymi plamami tego samego koloru na nasadkach ogona, pióra środkowego ogona są ciemnobrązowe z czerwoną górą reszta z czerwonymi plamami poprzecznymi, wole, klatka piersiowa i brzuch są brudnożółte czerwonawe z ciemnobrązowymi paskami rozszerzającymi się do czubka pióra, u dorosłych nogi, wosk i pierścień wokół oczu są żółte, u młodych nogi żółtawe, wosk niebieskawy, oczy ciemnobrązowe. Skrzydło samców ogon samców samic

Podobne formy występują w krajach Morza Śródziemnego, Azji Mniejszej, Palestynie i różnych częściach Afryki.

Pin
Send
Share
Send
Send