Rodziny ptaków

Białogłowy Mojua / Mohoua albicilla

Pin
Send
Share
Send
Send


Pliszka biała (ptak)

Pliszka żółta. Nizina Zachodniosyberyjska

Sekretne życie pliszki żółtej - Ptaki Rosji - Film 2

Gil i ciekawe fakty na jego temat

Pliszka żółtogłowa i jej pisklę. (Motacilla citreola)

Pisownia wyrażenia „białogłowy mojua” w transliteracji

Jak to się pisze w transliteracji.

Jak to zdanie jest zapisane w układzie klawiatury w języku angielskim Qwerty.

, t k j u j k j d f z v j [e f

Inne zwroty składające się z 2 słów

Jakie inne frazy składają się z tej samej liczby słów.

  • i na domiar
  • ale co gdyby
  • i po wszystkim
  • i tu
  • co jeśli
  • i jeszcze
  • mianowicie
  • a cappella
  • i ciężkiej pracy
  • daj spokój
  • ale miły
  • i
  • i tam
  • Inaczej
  • aa mówi
  • odpowiedzi aa
  • aa mówi
  • laska aarona
  • błogosławieństwo aarona
  • zgoda aarona
  • ab ovo
  • lampa abażurowa
  • Arystokracja Abaza
  • Literatura Abaza

Komentarze (1)

Co oznacza wyrażenie „białogłowy mojua”? Jak to rozumieć.

Masz pytanie lub potrzebujesz pomocy?

Dziękuję, Twoje pytanie zostało zaakceptowane.

Odpowiedź na nie pojawi się wkrótce na stronie.

Słownik wyjaśniający wielkiego i potężnie żyjącego wielkiego języka rosyjskiego.

Internetowy słownik słów i wyrażeń języka rosyjskiego. Asocjacje do słów, synonimy słów, kombinacje fraz. Analiza morfologiczna: deklinacja rzeczowników i przymiotników oraz koniugacja czasowników. Analiza morfemiczna składu form wyrazowych.

W przypadku pytań prosimy o kontakt ze skrzynką na listy.

Opis

Mojua białogłowy o długości 15 cm, waga samców 18,5 g, samic 14,5 g. Górna część ciała, skrzydła i ogon samca są jasnobrązowe, głowa i dolna część są białe, głowa prawie czysto biała - stąd nazwa. Samice i młode mają podobny kolor, ale kark i korona są brązowe. Dziób i oczy są czarne, nogi niebiesko-czarne. Białogłowy mojua często tworzy małe stada kilku grup rodzinnych, gdy są zagrożone.

Rozpiętość

Białogłowy mojua występuje endemicznie na północy i kilku pobliskich wyspach Nowej Zelandii, w tym Little Barrier, gdzie jest najpospolitszym ptakiem leśnym, Great Barrier i Kapiti, gatunkiem.

Jedzenie

Mojua białogłowy żywi się głównie małymi zwierzętami żyjącymi na drzewach - pająkami, motylami, gąsienicami i chrząszczami, które zbiera na pniach, liściach i gałęziach w koronach drzew. Rzadko można zobaczyć ptaki na dnie lasu. Ptaki uzupełniają swój pokarm owocami roślin, takich jak Melicytus ramiflorus i Myrsine. Podobnie jak mojus o żółtych głowach, często zwisają do góry nogami z gałęzi.

Reprodukcja

Mojua białogłowy buduje swoje gniazdo na wysokości od 1 do 15 m nad ziemią w koronie drzew lub w mniejszych drzewach i krzewach położonych głębiej. W lęgu znajduje się od 2 do 4 jaj. Inkubacja trwa około 18 dni. Oboje rodzice karmią pisklęta. Pisklęta usamodzielniają się po 16-19 dniach. W listopadzie i grudniu koel długoogonowy (Eudynamys taitensis) jest często gniazdującym pasożytem ptaków. Wyrzuca jajka z gniazda i składa w nim jedno jajko.

Informacje o użytkowaniu

Zdjęcie „Okatea to mały ptak z Nowej Zelandii, biała głowa i szare ciało” może być wykorzystywane do celów osobistych i komercyjnych zgodnie z warunkami zakupionej licencji Royalty-free. Obraz jest dostępny do pobrania w jakości wysokiej rozdzielczości do 5168x3445.

  • Kraj: Republika Czeska
  • Lokalizacja: Na zewnątrz
  • Orientacja obrazu: Poziomo
  • Pora roku: Wiosna
  • Pory dnia: Dzień
Depositphotos
  • Informacje o magazynie zdjęć
  • Nasze plany i ceny
  • Rozwiązania biznesowe
  • Blog Depositphotos
  • Program Polecający
  • Program partnerski
  • Program API
  • Wakaty
  • Nowe obrazy
  • Darmowe obrazy
  • Rejestracja dostawcy
  • Sprzedawaj zdjęcia stockowe
  • język angielski
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Rosyjski
  • Italiano
  • Português
  • Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Česky
  • Svenska
  • 中文
  • Türkçe
  • Español (Meksyk)
  • Ελληνικά
  • 한국어
  • Português (Brazylia)
  • Magyar
  • ukraiński
  • Bahasa Indonesia
  • ไทย
  • Norsk
  • Dansk
  • Suomi
Informacja
  • Często Zadawane Pytania
  • Wszystkie dokumenty
  • Ptak w locie - Magazyn fotograficzny
Łączność
    +7-495-283-98-24
  • Czat na żywo
  • Skontaktuj się z nami
  • Recenzje o Depositphotos
Przeczytaj nas
  • Facebook
  • Świergot
  • VK
Dostępne wDostępne w

© 2009-2021. Depositphotos Corporation, Stany Zjednoczone. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Pin
Send
Share
Send
Send