Rodziny ptaków

Adaptacje strusia - jak przeżywają strusie?

Pin
Send
Share
Send
Send


Adaptacje strusia do przetrwania obejmują zasadniczo najbardziej rozpowszechnione zróżnicowanie, jakie ludzie odkrywają, że mogą być ich długimi, muskularnymi nogami. Ten artykuł zawiera przegląd adaptacji strusich do przetrwania na pustyni, na Saharze, do ich środowiska, adaptacji zachowania strusia, adaptacji dzioba strusia, adaptacji fizycznych strusia, adaptacji strusiej paproci i adaptacji zwykłego strusia.

Strusie adaptacje

Są dwunożne (dwunożne) i mogą osiągać nadmierne prędkości, kiedy powinny. Struś dodatkowo wykorzystuje nogi do walki z drapieżnikami, kopiąc je!
Strusie na ogół zamieszkują afrykańską sawannę lub cieplejsze obszary, z tego powodu struś ma wiele odkrytych porów i skóry, takich jak nogi i głowa, co jest jedną z adaptacji strusich.

Struś dodatkowo ma dużą paszczę, którą wykorzystuje jako ochronę przed drapieżnikami, takimi jak gepardy.
Stopy są długie i płaskie, co sprawia, że ​​kroczenie przez pustynię może być bardzo proste i szybkie, a także bieg. wysoki obcas zapewnia im dodatkowy nacisk.

Z biegiem czasu pióra strusie stały się grubsze i grubsze, co jest jedną ze strusich adaptacji.
Spekulacje na ten temat wynikają z faktu, że wszystkie drapieżniki, które zachowują przychodzenie po strusie, otrzymują dodatkowe pióra, dzięki czemu wyglądają na większych i bardziej onieśmielających. Struś jest stworzony do przetrwania na pustynnych obszarach Afryki.
Strusie są tak wyjątkowym gatunkiem, że mają równie skuteczne siedlisko! W naturze struś jest odkrywany wyłącznie w Afryce.

Szczególnie w Japonii lub na południu Afryki. Można je również odkryć na Saharze, która jest jedną ze strusich adaptacji.
Struś lubi otwarte, suche murawy. Ich skóra właściwa, budowa ciała i cechy budowy ciała pozwalają im przeżyć w tych nadmiernych siedliskach.
Przyjrzyj się dywersyfikacji, którą strusi przeszedł, aby zapewnić sobie przetrwanie, co jest jedną ze strusich adaptacji.

Szereg zróżnicowań wiąże się z grubymi rzęsami, które chronią je przed burzami piaskowymi, które można spotkać podczas zamieszkiwania na tych obszarach.

Ponadto mają warstwę sentymentalnych piór, które zapewniają „puchową sierść” na wypadek, gdyby temperatura okazała się niska.
Struś jest koczownikiem, co oznacza, że ​​nie trzyma się zbyt długo w jednym miejscu. Pozostanie w miejscu, o ile ma dostępne posiłki.

Odwrotnym głównym problemem pozostawania strusia w danym miejscu jest zaopatrzenie w wodę. Ptaki te nie zbłądzą zbytnio z dużego źródła wody, co jest jedną ze strusich adaptacji.

Naukowcy odkryli, że struś chce przeżyć nawet półtora galonu!
Ten ekologiczny obszar zainteresowania jest wspólny dla różnych zwierząt afrykańskich, razem z niektórymi drapieżnikami, ale przede wszystkim różnymi pasterzami, takimi jak żyrafy, gazele i antylopy. Dowiedz się więcej o tym, jak struś współdziała z tymi różnymi zwierzętami.
To siedlisko to po prostu nie tylko dom naszego strusia kumpla, ale dodatkowo mnóstwo różnych organizmów, co jest jedną ze strusich adaptacji.

Podczas gdy ten rodzaj atmosfery jest bezpieczny, ludzie dokonali ładnych zniszczeń w tej części świata, wraz z wieloma różnymi siedliskami.

Musimy być bardzo ostrożni, aby upewnić się, że te zagrożone zwierzęta i różne gatunki zamieszkują w swoich czystych siedliskach!
Struś można również zobaczyć w niewoli. Praktycznie w każdym ogrodzie zoologicznym można znaleźć okaz strusia, który zachwyci widzów, co jest jedną ze strusich adaptacji.

Strusie adaptacje behawioralne

Strusie rozwinęły wiele różnych zróżnicowań behawioralnych, co jest jedną z adaptacji strusich.

Na przykład, jak na zmianę pilnują jaja i ostrzegają różne zwierzęta o niebezpieczeństwie.

Dobrze znana bajka o strusiach głosi, że wkładają one głowę do dna. Ta bajka jest po prostu nieprawda. Jednak kładą się nisko na afrykańskiej sawannie, obserwując różne zwierzęta pod kątem jakichkolwiek oznak zagrożenia.

Mają skłonność do „dziobania” swoich młodszych, aby ich wzmocnić. A samce wdają się w „dziobanie” bójki, zwykle na sawannie.

Prędkość i ruch, jako adaptacje strusia

Chociaż nie potrafią latać, strusie są szybkimi, wytrzymałymi biegaczami. Będą pędzić do 43 mil na godzinę i przebiegać dystans z prędkością 31 mil na godzinę, co jest jedną z adaptacji strusich.

Mogą używać skrzydeł jako „sterów”, pomagających im zmieniać ścieżki podczas pracy. Wysoce skuteczne, długie nogi strusia mogą osuszyć się od 10 do 16 stóp w jednym kroku.

Te nogi mogą być również potężną bronią. Kopnięcia strusia mogą zabić człowieka lub potencjalnego drapieżnika, takiego jak lew. Każda stopa dwupalczasta ma wydłużony, ostry pazur.

Stada i repliki

Strusie żyją w małych stadach, które zwykle obejmują mniej niż tuzin ptaków. Samce alfa utrzymują te stada i kojarzą się z dominującą w grupie kurą, co jest jedną ze strusich adaptacji.

Samiec zazwyczaj kojarzy się z innymi w grupie, a wędrowne samce mogą również kojarzyć się z mniejszymi samcami.

Wszystkie kury z grupy składają jaja w dominującym gnieździe kury - chociaż jej osobiste miejsce zajmuje wyjątkowe miejsce w sercu.

Dominująca kura i samiec wykonują klapki wysiadując duże jaja, z których każde waży aż dwa tuziny jaj koguta.

Schemat postępowania i jedzenia

W przeciwieństwie do standardowego postrzegania strusie nie chowają głowy w piasek. Przestarzały zauważony najprawdopodobniej ma swoje źródło w jednym z wielu zachowań obronnych ptactwa.

Jeśli chodzi o problem, strusie będą leżeć nisko i przyciskać długie szyje do dna, próbując okazać się znacznie mniej widocznymi.

Ich upierzenie doskonale komponuje się z piaszczystą ziemią iz daleka daje wrażenie, że zanurzyły w nim głowy.
Strusie zwykle jedzą roślinność, korzenie i nasiona, jednak mogą nawet zjadać robaki, jaszczurki lub różne stworzenia dostępne w ich typowo surowym środowisku.
Strusie mogą również wytrzymać skwierczące temperatury i przetrwać przez długi czas bez wody, zwykle pobierając wystarczającą ilość wilgoci z jedzonej roślinności.

Ich program odchudzania składa się głównie z korzeni, liści i nasion, jednak strusie będą jeść bez względu na to, co jest dostępne. Na ogół pożerają robaki, węże, jaszczurki i gryzonie.
Ich stopy są masywne i płaskie, dzięki czemu są dostosowane do bardzo prostego i szybkiego spaceru po pustyni, co jest jedną ze strusich adaptacji.

Kiedy są w biegu, nadmierna pięta daje im dodatkowy nacisk. Na zmianę patrzą na jajo i ostrzegają różne ssaki o zagrożeniach.

Obejrzyj wideo: HUGO POWRACA! (Styczeń 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send