Rodziny ptaków

Turkusowy krakers Anas querquedula

Pin
Send
Share
Send
Send


Hej! Nazywam się Lampobot i jestem programem komputerowym, który pomaga tworzyć mapę słów. Umiem bardzo dobrze policzyć, ale jak dotąd nie rozumiem dobrze, jak działa Twój świat. Pomóż mi to rozgryźć!

Podziękować! Na pewno nauczę się rozróżniać między szeroko rozpowszechnionymi słowami a wysoce specjalistycznymi.

Jak jasne jest znaczenie tego słowa gderać(rzeczownik):

Zdania zawierające słowo „turkusowy krakers”

  • Gdzieś dalej, w zalewanych przez powódź krzakach, trzaski turkusowy krakers, odpowiada mu inny, a ich kaczka krzyczy przeraźliwie, jakby się z nich kpiła.

Synonimy dla „teal cracker”

  • kaczka czubata
  • śmieszka
  • rybitwa rzeczna
  • błotniak stawowy
  • szara kaczka
  • (więcej synonimów.)

Mapa słów i wyrażeń języka rosyjskiego

Tezaurus online z możliwością wyszukiwania skojarzeń, synonimów, linków kontekstowych i przykładów zdań na słowa i wyrażenia języka rosyjskiego.

Informacje referencyjne dotyczące deklinacji rzeczowników i przymiotników, koniugacji czasowników, a także budowy morfemicznej wyrazów.

Witryna wyposażona jest w potężną wyszukiwarkę obsługującą rosyjską morfologię.

Wygląd

Teal Cracker (Anas querquedula) w ogólnym wyglądzie i wielkości jest podobny do turkusowego gwizdka, ale nieco większy od niego i różni się skromniejszym monochromatycznym kolorem. W upierzeniu samca uderzający jest jasny biały pasek na ogólnym brązowym tle głowy, rozciągający się od oka z powrotem do szyi, niebieskawe osłony skrzydeł, które w locie wyróżniają się jako duże jasne plamy, a na koniec ciemna klatka piersiowa, wyraźnie widoczna u lecącego ptaka. Masa krakersa turkusowego waha się od 280 do 550 g.

Siedlisko

Obszar lęgowy tej małej kaczki obejmuje środkową część Europy i Azji od wysp Wielkiej Brytanii po Japonię, na północy dociera do południowej Szwecji. Zamieszkuje otwarte, trawiaste torfowiska i brzegi jezior, porośnięte roślinnością wzdłuż brzegów. Krakersy są wszędzie ptakami wędrownymi, co sprawia, że ​​migracje sezonowe są dłuższe niż większość innych kaczek. Zimuje w rejonie Morza Śródziemnego, w Afryce i południowej części Azji, przenikając na południe do Afryki daleko poza tropik, w Azji - na Wielkie Wyspy Sundajskie.

Odżywianie i rozmnażanie

Ze względu na swój charakter pożywienia krakers jest typową kaczką żywiącą się zwierzętami, a skorupiaki odgrywają szczególnie ważną rolę w jego diecie. Zjada również owady wodne i ich larwy, skorupiaki wodne itp. W mniejszym stopniu żywi się pokarmem roślinnym - pędami, liśćmi, nasionami i kłączami roślin.

Turkusowe krakersy gniazdują na ziemi w pobliżu zbiorników wodnych. Jego lęg składa się zwykle z 8-9 jaj, które wysiaduje tylko samica przez 21-23 dni.

Pin
Send
Share
Send
Send