Zalecane Ciekawe Artykuły

Rodziny ptaków

Black Runner Ducks - Jaja | Leć | Zwierzę | Opieka | Fakty

Te czysto czarne kaczki biegacze mają zielonkawo-oliwkowy połysk i wyglądają szczególnie na niewielką grupę na podwórku. Kaczki Black Runner mają brązowe oczy i ciemnobrązowe stopy, nogi i dziób. Można spodziewać się od 100 do 180 jaj rocznie od gęsi biegaczy. Fakty dotyczące czarnych kaczek biegaczy W tym artykule zamierzam mówić o sprzedaży czarnych kaczek biegaczy, jako zwierząt domowych, opieki, czy czarne kaczki biegaczy mogą latać, czarne kaczki biegacza indyjskiego, czy czarne kaczki biegaczy latają itp.
Czytaj Więcej
Rodziny ptaków

Siedlisko rybitwy rzecznej | Zadzwoń | Migracja | Dieta

Rybitwa rzeczna, nazwa naukowa Sterna hirundo, to ptak morski z rodziny Laridae. Rybitwa rzeczna ma zasięg okołobiegunowy, jego 4 podgatunki rozmnażają się w umiarkowanych i subarktycznych obszarach Europy, Azji i Ameryki Północnej. Rybitwa rzeczna jest silnie wędrowna, zimuje na przybrzeżnych obszarach tropikalnych i subtropikalnych.
Czytaj Więcej
Rodziny ptaków

Ślepowron - fakty | Siedlisko | Zadzwoń | Rozmiar

Ślepowron czarna, nazwa naukowa Nycticorax nycticorax, lub czapla czarnogłowa, ogólnie w Eurazji skrócona do jedynej czapli wieczorowej, jest czaplą średniej wielkości odkrytą w dużej części świata, poza najzimniejszymi obszarami i Australazji. Ślepowron czapla czarna Ten artykuł zawiera przegląd zewu ślepowronu czarnego, zdjęć, siedliska, faktów, lotu, rozmiaru, samicy itp. Miejsce, w którym zostało zmienione przez starannie kojarzoną czaplę świstaka, z którą ma hybrydyzowały w przestrzeni kontaktu.
Czytaj Więcej
Rodziny ptaków

Ptaki pustyni Mojave

Ptaki pustyni Mojave mają pewne wyjątkowe podobieństwo. Pustynia Mojave znajduje się w południowo-zachodniej części Stanów Zjednoczonych, gdzie składa się z Kalifornii, Utah, Nevady i części Arizony. Pustynia jest epicentrum dzikiej przyrody, w tym ptaków. Wiele gatunków ptaków spędza czas na pustyni Mojave - niektóre podczas migracji, inne w pełnym wymiarze godzin.
Czytaj Więcej
Rodziny ptaków

Mewy czaprakowe (Larus fuscus) Opis

Na wybrzeżu Atlantyku w Europie mewa czarnogrzbieta, naukowy Larus fuscus jest sporadycznie dużą rasą stadną. Jest to zimowy ptak zamieszkujący Wyspy Brytyjskie po RPA. Jest to prawdopodobnie zimowy gość na wschodnim wybrzeżu Ameryki Północnej, prawdopodobnie z populacji lęgowej Islandii.
Czytaj Więcej